Gratin "Dauphinua" - En Trin For Trin Opskrift Med Et Foto

Indholdsfortegnelse:

Gratin "Dauphinua" - En Trin For Trin Opskrift Med Et Foto
Gratin "Dauphinua" - En Trin For Trin Opskrift Med Et Foto

Video: Gratin "Dauphinua" - En Trin For Trin Opskrift Med Et Foto

Video: Gratin "Dauphinua" - En Trin For Trin Opskrift Med Et Foto
Video: #le PETIBONUM 2024, Marts
Anonim

Dauphinua gratin betragtes som den mest lækre kartoffelskål, selvom den er meget enkel at tilberede. Som næsten alle franske retter er skålen fedtholdig og kaloririg, opvarmer og metter på kolde vinterdage. Jeg vil dele, hvordan man laver Dauphinua gratin.

Beskrivelse af madlavning:

I henhold til reglerne bages denne skål uden ost, og osten serveres separat til en færdiglavet varm skål. Ved tilberedning bruges et gæret mælkeprodukt "fløde-frisk", som kan erstattes med almindelig tung creme, eller du kan lave fløde-frisk derhjemme fra 30% fløde og kødmælk.

Formål: Til frokost / til middag / billig

Hovedbestanddel: Grøntsager / kartofler

Opvask: Varme retter / Side

retter Køkkengeografi: Fransk / europæisk

Ingredienser:

  • Kartofler - 800 gram
  • Helmælk - 300 ml
  • Fløde-frisk - 500 ml
  • Smør - 100 gram
  • Hvidløg - 2 fed
  • Riven muskatnød - Efter smag
  • Malt sort peber - Efter smag
  • Salt - Efter smag

Portioner: 4

Hvordan man laver Dauphinouis gratin"

1 Skræl kartoflerne, skyl og riv på et specielt rivejern i tynde runde skiver, ikke tykkere end 3 mm. 2 Læg kartoflerne i en dyb gryde, hæld mælk, 300 ml crème fraîche, tilsæt smør, hakket hvidløg, muskatnød, sort peber og salt. 3 Kog indholdet af gryden op, kog derefter ned varmen til medium og kog i yderligere 8 minutter. Rør kartoflerne forsigtigt med en slikkepotte for at forhindre dem i at klæbe fast i bunden af gryden. Alle kartofler skal dækkes med fløde. 4 Læg kartoflerne i en bageplade, glat overfladen og lad den stå i 10-15 minutter for at køle lidt af og blød i alle aromaer. 5 Læg de resterende 200 ml oven på kartoflerne og spred jævnt. frisk fløde. 6 Bag kartoflerne i 15 minutter i en varm ovn, der er forvarmet til 180 grader. Skålens beredskab kan kontrolleres med en tynd, skarp kniv.

Anbefalet: